Снимка: Булфото

"Марионетката" Пламен Медаров бе един от най-колоритните участници в последното издание на VIP Brother. Отношението към него както в Къщата, така и на хората пред телевизионните екрани, беше поляризирано – или беше много харесван, или страшно дразнещ. Мишо Шамара го псуваше във всеки един удобен случай, Ваня Червенкова също не му прощаваше.

Беше представен като милионер, дори спонсор на Кайли Миноуг, но в откровено интервю пред сп. Story каза, че нещата са доста преувеличени.

"Бащата ми е авиотехник на пътнически самолети, а майка ми е учителка, с две висши образования, английска и руска филология. Татко е работил навсякъде по света, но първо в българските авиокомпании „Балкан“ и „Джес еър“. Когато настъпиха годините на прехода в България, беше съкратен от работа и стана таксиметров шофьор. Не изкарваше много. Учителската заплата на майка ми също не беше голяма, затова направиха сергия на пазара. Продаваше основно тя, а аз й помагах през лятото. Продавах ябълки, бях на 13-14 години тогава", разказва Пламен за тийнейджърските си години.

Разбрал, че мотаенето по кафетата няма да го доведе доникъде и по-късно заминава за Щатите. Записал колеж, но не го завършил, защото баща му започнал работа по специалността в Нова Зеландия.

"Там първо започнах да работя в супермаркет, след това станах готвач, а после – мениджър на пицария. И така, докато  направя първия си частен бизнес – drive thru coffee. Малък павилион на пътя за кафе и сандвичи за вкъщи, направен по американски модел. Моето кафе беше първото такова в цяла Нова Зеландия", разкрива Медаров своите първи бизнес стъпки.

Стартът на бизнеса обаче не бил никак лек, тъй като трябвал начален капитал, с който семейството не разполагало. Тогава баща му решил да продаде последното нещо, което притежавали в България – панелка в "Надежда".

"Това бяха последните пари, които имахме въобще. Баща ми работеше по специалността си със самолети и хеликоптери, майка ми чистеше с една прахосмукачка къщи и офиси и средствата, които щяха да дойдат от този бизнес, щяха да ни помогнат много", спомня си Медаров.

Казва, че в онези първи години в Нова Зеландия, докато работел за минималната работна заплата, умът му бил постоянно зает да мисли как да си позволи повече, да стане част от средната класа там. Минал този момент. И го прескочил. След първото drive thru coffee отворил второ, после направил фирма за почистване, а през 2007 г. започнал бизнеса си за електронни цигари – първия в Нова Зеландия. И нещата потръгнали.

Медаров обаче отказва да разкрие дали е милионер с мотива, че това не би трябвало да вълнува хората. Затова не разказвал в Къщата за драмите с жена си.

"Не съм говорил за чувствата и емоциите си с другите съквартиранти, защото смятам, че проблемите с жена ми не са големи и не съм искал да занимавам хората с тях. Защото хората в България имат много по-сериозни проблеми – нямат пари дори за съвсем нормални нужди", смята Медаров.

В момента ръководи бизнеса си от България, разработва ниши за български продукт в чужбина. Признава, че е влязъл в риалитито и заради идеите да реализира телевизионен проект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase